Kotitalousvähennys verotuksessa

Taloyhtiön osakkaana voit saada verotuksessa kotitalousvähennyksen vastuullesi kuuluvista kunnossapito- ja perusparannustöistä. 

Kotitalousvähennystä voi hakea edellisenä vuonna teetetyistä ja maksetuista remonteista ja kunnossapitotöistä. On mahdollista myös ilmoittaa kuluvan vuoden vähennyksen tiedot verokortille, jolloin edun vähennyksestä saa heti. 

Vähennyskelpoisia töitä ovat esimerkiksi huoneistoremontit, tietotekniikkalaitteiden asennus ja kotitaloustyöt, kuten ikkunanpesu ja pitopalvelu. Sen sijaan asunnon kuntotarkastuksesta, homekoiran käytöstä tai hälytys- ja turvajärjestelmän asentamisesta vähennystä ei saa.

Vähennyksen määrä vuonna 2021 maksetut työt:

  • Kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa henkilöltä. Omavastuu on 100 euroa vuodessa.
  • Kotitalousvähennyksen saa vain työn osuudesta. Saat vähentää 40 % työn osuudesta, jos olet ostanut työn yritykseltä. Saat maksimivähennyksen, kun yritykselle maksamassasi laskussa on työn osuutta 5 875 euroa.
  • Jos palkkasit työntekijän, voit vähentää 15 % palkasta sekä palkkaan liittyvät työnantajan sivukulut.
Et saa kotitalousvähennystä esimerkiksi tarvikkeista tai matkakuluista. Kun yrittäjä lähettää sinulle laskun töistä, laskussa täytyy olla erittely. Erittelystä näet, mikä on työn hinta. Sen jälkeen voit hakea kotitalousvähennystä työn hinnasta.


Lisätietoja saat osoitteesta www.vero.fi tai soittamalla verohallinnon valtakunnallisiin puhelinnumeroihin.

 

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.