Asumisen normaalit äänet

Erilaiset äänet kuuluvat taloyhtiössä normaaliin asumiseen, ja ne tulee hyväksyä. Esimerkkinä normaalista ja hyväksyttävästä ovat vauvojen ja lasten äänet. Täydellistä hiljaisuutta ei voi asukkailta edellyttää, mutta hyvät käytöstavat tulee jokaisen asukkaan pitää mielessä.

Yleisesti taloyhtiöiden järjestyssäännöt määrittelevät, että kello 22.00-07.00 on annettava naapureille yörauha. Hiljaisuuden aikana on huomioitava naapurit ja pienennettävä äänenvoimakkuutta. 

Käytös on häiritsevää, mikäli häiriö on jatkuvaa tai toistuvaa ja siitä aiheutuu harmia usealle asukkaalle. Esimerkiksi rappukäytävässä kaikuva musiikki on häiriötekijä. Häiritseväksi elämäksi ei kuitenkaan lasketa esim. asukkaan kotona muutaman kerran vuodessa pitämät juhlat. Tuolloinkin on kuitenkin pienennettävä äänen tasoa järjestyssäännöissä mainitun hiljaisuuden ajaksi. Kohteliaisuuden vuoksi kannattaa laittaa etukäteen tieto porraskäytävän ilmoitustaululle esim. juhlista tai remontista. 

Jos joku naapuri aiheuttaa säännöllisesti kohtuutonta häiriötä, kannattaa pyrkiä sopuratkaisuun ja ottaa asia suoraan puheeksi häiriötä aiheuttavan asukkaan kanssa. Jos sopiminen naapurielämän pelisäännöistä ei onnistu, voi ottaa yhteyttä isännöitsijään ja taloyhtiön hallitukseen. He arvioivat ilmoituksen perusteella, onko taloyhtiön syytä puuttua asiaan.  

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.