Lainojen takaisinmaksu

Osakkaalla on pääsääntöisesti mahdollisuus maksaa osuutensa taloyhtiön lainasta pois kaksi kertaa vuodessa ilman pankkikuluja. Lainan poismaksumahdollisuuteen vaikuttavat yhtiöjärjestyksen määräykset sekä kyseisen lainan ehdot.

Jos laina halutaan maksaa pois sovittujen maksupäivien ulkopuolella (esim. asuntokaupan yhteydessä), on varmistettava hyvissä ajoin, sallivatko lainan ehdot tämän. Pankki voi myös periä oman hinnastonsa mukaisesti ylimääräisestä lyhennyksestä kuluja (tyypillisesti n. 250–300 € /laina).

Halutessasi maksaa lainaosuuden tai osan siitä pois, tulee sinun ensin selvittää lainasi tilanne. Jos et tiedä huoneistoosi kohdistuvien lainojen määrää tai niiden maksuajankohtia, voit tiedustella näitä sähköisesti www.fluxio.fi/apua. Tilaa sen jälkeen maksullinen lainaosuuslasku Fluxion verkkokaupasta noin kuukausi ennen maksuajankohtaa.

Lainaosuuslasku lähetetään sinulle sähköpostitse. Huolehdithan, että maksu tulee hoidettua viimeistään eräpäivänä - eräpäivän jälkeen maksettuja suorituksia ei ehditä tilittää pankkiin.

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Pahoittelut, että emme voineet auttaa. Anna palautetta, jotta voimme parantaa tätä artikkelia.