Naapurin äänet

Erilaiset äänet kuuluvat taloyhtiön normaaliin asumiseen, ja ne pitää hyväksyä. Esimerkkinä normaalista ja hyväksyttävästä asumisesta ovat vauvojen ja lasten äänet. Täydellistä hiljaisuutta ei voi myöskään muilta asukkailta edellyttää, mutta hyvät käytöstavat kannattaa jokaisen pitää mielessä.

Useimpien taloyhtiöiden järjestyssäännöt määrittelevät, että kello 22.00-07.00 talossa on oltava hiljaisuus, jolloin on huomioitava naapurit ja pienennettävä äänenvoimakkuutta. 

Eläminen on häiritsevää, mikäli häiriö on jatkuvaa tai toistuvaa ja siitä aiheutuu harmia usealle asukkaalle. Esimerkki häiriötekijästä on rappukäytävässä kaikuva musiikki. Häiritseväksi elämäksi ei kuitenkaan lasketa esim. asukkaan kotona muutaman kerran vuodessa pitämät juhlat, jolloin on kuitenkin pienennettävä äänen tasoa järjestyssäännöissä mainitun hiljaisuuden aikana. Kohteliaisuuden vuoksi kannattaa laittaa etukäteen tieto porraskäytävän ilmoitustaululle esim. juhlista tai remontista. 

Ensimmäiseksi kannattaa pyrkiä sopuratkaisuun ja ottaa asia suoraan puheeksi häiriötä aiheuttavan asukkaan kanssa kertomalla, miksi hän aiheuttaa mielestäsi säännöllisesti kohtuutonta häiriötä naapurilleen. 

Jos sopiminen naapurielämän pelisäännöistä ei onnistu, voit ottaa yhteyttä isännöitsijään ja taloyhtiön hallitukseen, jotka arvioivat onko taloyhtiön syytä puuttua asiaan.  

Isännöinti ja hallitus arvioivat ilmoituksen perusteella, onko taloyhtiön syytä puuttua toimintaan.  

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.