Naapurin äänet

Monenlaiset äänet kuuluvat taloyhtiössä normaaliin elämään ja asumiseen, ja ne täytyy hyväksyä. Esimerkkinä normaalista ja hyväksyttävästä elämästä ovat vauvojen ja lasten äänet. 

Muilta asukkailta ei voi vaatia täyttä hiljaisuutta, mutta hyvät käytöstavat tulee muistaa. Taloyhtiön järjestyssäännöissä on yleensä määritelty, että kello 22-07 talossa on hiljaisuus. Silloin on huomioitava naapurit ja äänenvoimakkuutta on pienennettävä.

Elämä on häiritsevää, jos se on jatkuvaa tai toistuvaa ja siitä aiheutuu häiriötä usealle asukkaalle. Esimerkiksi jatkuvasti rappukäytävässä kaikuva musiikki on häiriötekijä. Kotona muutaman kerran vuodessa järjestetyt juhlat eivät ole häiritsevää elämää. Juhlijoidenkin on kuitenkin huomioitava naapurit ja pienennettävä äänentasoa yhtiössä määritellyn hiljaisuuden aikaan. On kohteliasta ilmoittaa naapureille esimerkiksi juhlista tai remontista etukäteen laittamalla tiedote ilmoitustaululle.

Ensimmäinen askel häiritsevän käyttäytymisen ratkaisemisessa on keskustelu suoraan häiriötä aiheuttavan naapurin kanssa. Kerro hänelle, miksi hänen elämänsä on mielestäsi säännöllisesti kohtuuttoman häiritsevää ja pyrkikää yhdessä sopuratkaisuun. 


Jos ette pysty yhdessä sopimaan naapurielämän pelisäännöistä, voit ottaa yhteyttä isännöitsijään ja taloyhtiön hallitukseen.

Isännöinti ja hallitus arvioivat ilmoituksen perusteella, onko taloyhtiön syytä puuttua toimintaan. 

Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.