Naapurin äänet

Olet päättänyt asua taloyhtiössä, joten sinulla on naapureita. Naapurista voi kuulua erilaisia ääniä. Monenlaiset äänet kuuluvat normaaliin elämään ja asumiseen, ja taloyhtiössä ne täytyy hyväksyä. Hyvänä esimerkkinä normaalista ja hyväksyttävästä elämästä ovat vauvojen ja lasten äänet. 


Muilta asukkailta ei voi vaatia täyttä hiljaisuutta, mutta hyvät käytöstavat pitää muistaa. Taloyhtiön järjestyssäännöissä on yleensä määritelty, että kello 22-07 talossa on hiljaisuus. Silloin on huomioitava naapurit ja äänenvoimakkuutta on pienennettävä.


Elämä on häiritsevää, mikäli se on jatkuvaa tai toistuvaa ja siitä aiheutuu häiriötä usealle asukkaalle. Esimerkiksi jatkuvasti rappukäytävässä kaikuvaa musiikkia ei tarvitse pidemmän päälle sietää. Kotona muutaman kerran vuodessa järjestetyt juhlat eivät sen sijaan ole häiritsevää elämää. Juhlijoidenkin on kuitenkin pienennettävä äänentasoa hiljaisuuden aikaan. Lisäksi on kohteliasta ilmoittaa naapureille esimerkiksi juhlista etukäteen kiinnittämällä vaikkapa lappu ilmoitustaululle.


Ensimmäinen askel häiritsevän käyttäytymisen ratkaisemisessa on keskustelu suoraan naapurin kanssa. Kerro hänelle miksi hänen elämänsä on mielestäsi säännöllisesti kohtuuttoman häiritsevää ja pyrkikää yhdessä sopuratkaisuun. Jos ette pysty yhdessä sopimaan naapurielämän pelisäännöistä, voit ottaa yhteyttä isännöitsijään ja taloyhtiön hallitukseen.

Isännöinti ja hallitus arvioivat ilmoituksen perusteella, onko taloyhtiön syytä puuttua toimintaan. 


Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.