Uuden asukkaan opas - taloon muuttaminen

Tervetuloa uuteen taloyhtiöösi!

Ensiksi muutamia tärkeimpiä muuttamiseen liittyviä yleisiä asioita:

  • Jakeluosoitteen muutosilmoitus postiin
  • Virallinen muuttoilmoitus
  • Sähkösopimus energialaitoksen kanssa

Sekä muuttoilmoituksen että jakeluosoitteen muutoksen voi tehdä helpoimmin sähköisessä asiointipalvelussa osoitteessa www.muuttoilmoitus.fi (24 h/vrk) verkkopankkitunnusten, henkilökortin tai Postin käyttäjätunnuksen avulla. Muuttoilmoituksen voi tehdä myös postista tai maistraatista noudettavalla lomakkeella. Lisätietoja muuttoilmoitukseen liittyvistä asioista saa lähimmästä maistraatista.


Jos olette ostaneet asunnon, isännöitsijätoimisto tarvitsee kopiot seuraavista asiakirjoita, jotta uudet osakkaat voidaan merkitä osakerekisteriin:

  • Saantikirja (kauppakirja, perukirja tai osituskirja)
  • Todistus ja kuitti varainsiirtoverosta 
  • Osakekirjan kopio, jossa on siirtomerkintä osakesiirtomerkintä


Asuntoon muuttavista asukkaista isännöitsijätoimisto tarvitsee seuraavat tiedot:

  • Asukkaiden määrä (vesimaksuja varten)
  • Oletteko varaamassa saunavuoron / autopaikan jne.

Asiakirjojen toimittamisen jälkeen Teidät merkitään osakerekisteriin ja saatte vastikkeenmaksukuitit. Muuttoilmoituksen lähettäminen isännöintitoimistolle on monesta syystä tärkeää, joista tärkeimpiä ovat: jotta taloyhtiön nimitaulussa, postiluukuissa ja - laatikoissa sekä summerissa ovat oikeat nimet, huoltomies voi avata huoneistosi oven yleisavaimella mikäli avain on unohtunut tai hävinnyt, tarvittaessa voimme kirjoittaa talokirjaotteen, vesimaksut laskutetaan oikein ja pelastustilanteessa on tiedossa huoneiston kaikki asukkaat.Tee muuttoilmoitus isännöitsijälle. Samalla voit toimittaa tarvittavat asiakirjat, jos olette ostaneet asunnonTee muuttoilmoitus maistraatille ja Postille helpoimmin ja nopeimmin verkkopalvelussa

Yhdellä ilmoituksella voit tehdä muuton itsellesi ja samalla kertaa muuttaville perheenjäsenillesi
Oliko tästä vastauksesta apua? Kyllä Ei

Send feedback
Sorry we couldn't be helpful. Help us improve this article with your feedback.